INVITASJON TIL FISKUMRITTET 2019

Postet av Fiskumrittet den 29. Mar 2019


Lørdag 27. og søndag 28.april 2019 på Darbu Skole. Darbu Skole ligger i Øvre Eiker Kommune og omtrent midt mellom Hokksund og Kongsberg. For mer informasjon se invitasjon nedenfor.

BESKRIVELSE
Fiskumrittet 2019 består av 2 enkelt vise ritt som for 7. året på rad utgjør åpningen av Norges Cup Terreng Rundbane. På lørdag blir det arrangert et temporitt (XCT) i rundebaneløypen på Darbu, hvor rytterne kjører en runde i de respektive løypene. På søndag er det et ordinært rundbaneritt (XCO) som har UCI Cat 1 status for Elite- (senior) og Juniorklassene. Begge rittene inngår i Norges Cup Terreng Rundbane for Elite og Junior. For 15-16 årsklassene inngår rittene i NCF Ranking og for Masterklassene inngår rittene i NCF MasterCup.

Fiskumrittet XCO er første ritt i Nordisk MTB Series 2018. Nordic MTB Series er opprettet med støtte av Danmarks Cykle Union (DCU), Svenska Cykelförbundet (SCF) og Norges Cykleforbund (NCF). I 2019 består serien av UCI Cat 1 ritt i Danmark, Sverige og Norge.

 

1.1. NC 1 Fiskumrittet XCT - Temporitt

Temporittet består av en runde i den samme løypa som rundbanerittet, men rytterne starter enkeltvis. Rytterne får her sjansen til å gi alt i løypa hvor det kun handler om kampen mot klokka. I klassene K/M Elite, K/M Junior, K/M 15-16 og M13-14 er startintervallet 30 sekunder. I øvrige klasser er startintervallet 20 sekunder.

1.2. NC 2 Fiskumrittet XCO - Rundbaneritt

Rundbanerittet går i samme løype som fjorårets ritt. Løypa har en kombinasjon av forskjellig underlag og fremstår som variert og middels krevende.

         

   

 

 

 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.