NY AKTIVITET - FISKUM PADLEGRUPPE

Postet av Fiskum IL den 25. Apr 2017

Det er en glede å endelig kunne tilby en padlegruppe i regi av FIL!

Fiskum padlegruppe skal være en aktiv gruppe for de som trives med friluftsliv, sosialt samvær og fysisk aktivitet. Du skal kjenne at du beveger deg, men det er helheten som er målet! Det skal være en gruppe for alle fom fylte 16 år - både ferske padlere og viderekomne. Vi vil både holde kurs og ha faste klubbkvelder med padleturer.

Å delta på kurs og padle sammen på turer betyr mer sikkerhet på vannet og hjelp til å flytte grenser for den enkelte. Som padler er du tett på vannet, tett på dyreliv og naturen generelt. Du bruker hele kroppen - vi skal trene, tøye og lære hverandre teknikker for å utnytte padlingens potensial. Som padler blir du venn med vannet, vi skal leke og lære. Padling er sporløs ferdsel, observering og aktsomhet overfor hekkeplasser og våtmarksområder.

Noe for DEG? Vil du vite mer?

Møt opp på badeplassen på Sundhaugen lørdag 6.mai kl.12.

Der blir det mer info om
- Fiskum padlegruppe, kurs, turer og aktiviteter
- kajakk og utstyr
- sikkerhet på vannet
- tips og råd om kjøp av kajakk og utstyr
- demonstrasjon på vannet

Instruktør og turleder for Fiskum padlegruppe er Lars Petersen. Han er NLP coach og godkjent kajakkinstruktør fra Norges padleforbund. Han kan kontaktes på mobil 45805542.

Foreløpig plan for Fiskum padlegruppe:

Fiskum idrettslags kajakkskole:
3-4 juni Grunnkurs hav
17-18 juni Grunnkurs hav
(Vi vil sette opp flere kurs ved behov/interesse.)

Om «Grunnkurs hav»:
Kurset går over en helg, lørdag og søndag fra 10.00 til 18:00 begge dager. Bestått kurs gir NPF våttkort. Pris 1500 NOK.

Hovedmål:
Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Delmål:
løfte, bære, sjøsette og entre kajakken
Effektiv fremoverpadling
Bakoverpadling og stopp
Sideveis forflytning av kajakken
Lavt støttetak
Styretak (bak)
Sving (sveipetak og styretak)
Ilandstigning
Sikring av kajakk etter ilandstigning
Redningsteknikker
Skadeforebygging
Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres
Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap
Generelt om friluftsliv og Allemannsretten
Sporløs ferdsel

Kursdeltaker stiller med kajakk, åre, vest og spruttrekk. Idrettslaget er behjelpelig med lån av kajakk og utstyr ved behov - meld fra i god tid!

Ta med fullt sett med skiftetøy og håndkle, varm genser, lett jakke, mat og drikke. Sommertid kan du padle i shorts, lett fritidsbukse, ullsokker eller lette sko.

Påmelding til kurs gjøres ved mail til lars.petersen@online.no. Medlemmer av FIL prioriteres, men kurs er åpne for alle.

Klubbturer med Fiskum padlegruppe:
8. juni
15. juni
24-25 juni (med overnatting)

Mer informasjon om klubbturer legges ut på padlegruppens Facebook-side. Du må ha gjennomført «Grunnkurs hav» for å delta på klubbturer i regi av Fiskum padlegruppe.

Vi håper å se DEG i Fiskum padlegruppe!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.