OPPSUMMERING AV SYKKELSESONGEN 2017

Postet av Fiskum IL - Sykkel den 30. Okt 2017

Da er rittsesongen over og utetreningen for sykkelgruppene avsluttet for i år. Sykkelgruppa har hatt en formidabel sesong med god deltakelse i den lokale TeVeBu-cupen og i Norges Cup og med ryttere som også har hevdet seg internasjonalt! I tillegg har oppmøtet på fellestreningene med Dan Ove og Morten vært veldig bra. Det er moro!

Sesongen begynte med vårt eget Fiskumrittet 29 og 30 april, som var del i Norges Cup, Nordisk Cup og hadde internasjonal UCI status. Nok en gang ble helgen en suksess. Og vi gleder oss over at de fleste barna og ungdommene i sykkelgruppa stilte til start og hadde det gøy på hjemmebane.

I TeVeBu cupen deltok gjennomsnittlig seks ryttere. Thea Gjerden var en av dem. Ho fikk 3 plass sammenlagt. Også i Norges Cupen stilte seks til åtte Fiskum-syklister til start og orangetrøyene dominerte toppen i flere klasser. Da Norgesmesterskapet ble arrangert 17-18 juni ble det flere pallplasser. Gull på rundbane og sprint fikk både Helene Marie Fossesholm og Emil Ravnåsen Vangen, begge i 16 års klassen. Og festen skulle fortsette.

 Da Ungdomsbirken gikk av stabelen 27 august på Lillehammer var det Fiskum IL som dominerte pallplassene. Mathea Tegdal imponerte med 3 plass i K12 år. Magnus Næsset nr. 1 i M14 år, Emil Ravnåsen Vangen nr. 1 i M16 år og Helene Marie Fossesholm nr. 1 i K16 år. Alle de åtte rytterne fra Fiskum IL gjorde en kjempeinnsats!

 I august fikk Emil Ravnåsen Vangen og Helene Fossesholm også prøvd seg mot de beste i Europa i Europamesterskapet for ungdom i Graz i Østerrike. De stilte på lag med Jonas Vika fra Brumundal Ck i klassen U17. Etter fem dager med ritt kom de på 4. plass sammenlagt av totalt 78 lag. Helene vant rundbane rittet og fikk bronse sammenlagt mens Emil kom på 6. plass på rundbanerittet og ble nr. 8 sammenlagt av 154 ryttere.

 Men også i verdenscupen kjempet en tidligere Fiskum-syklist blant topp 20 denne sesongen. Erik Hægstad, nå Lillehammer Ck, har hatt sin beste sesong noen sinne. Det inspirerer de yngre. Mye er mulig når en vil nok, trener godt og har det gøy.

 Snart begynner vi med spinning og styrke inne i Fiskumhallen. Vintertreningen er viktig for å legge et godt grunnlag for ny sesong. Vi håper på god deltakelse disse onsdagene.


Målfrid Ravnåsen Vangen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.